Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Şehit Türkmen Tekin Anaokulu Müdürü Sümeyya Uzan tarafından yürütülen şenlik, öğrenciler, öğretmenler ve halkın yoğun katılımıyla Kentpark’ta gerçekleşti.

Bilim Şenliği (6)

6 Ekim’de öğretmenlere yönelik söyleşiler ve çocuklar için düzenlenen Bilim Tiyatrosu ile başlayan etkinlik, 7-9 Ekim tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki öğrencilere yönelik 30 atölye çalışması ile devam etti. Bu atölyelerde öğrenciler, bilim ve teknoloji, STEM, robotik kodlama, fen bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler gibi birçok alanda 21. yüzyıl becerilerini geliştiren eğitici ve keyifli deneyimler yaşadı. Planetaryum etkinliği de öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Manisaspor'dan Rainbow Yapı’ya önemli ziyaret Manisaspor'dan Rainbow Yapı’ya önemli ziyaret

Bilim Şenliği (5)

Proje hedefi 5.000 öğrenci katılımı iken, etkinliğe toplamda 13.000 öğrenci katılarak büyük bir başarı elde edildi. Bilim şenliğine, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Mesir’i Tanıtma Derneği, Manisa Kızılay İl Başkanlığı, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğü de paydaş olarak destek verdi.

Bilim Şenliği (3)

Yunusemre Bilim Şenliği, hem öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırarak hem de halkı bu konularda bilinçlendirerek, bölgede önemli bir etki bıraktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ