Yunusemre bilim şenliği yoğun ilgi gördü Yunusemre bilim şenliği yoğun ilgi gördü

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Dünya Kalp Günü ve Dünya Yürüyüş Günü kapsamında farkındalık etkinlikleri düzenledi. Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Metin Gümüş, ilgili başkan yardımcıları ve kurum personeli katıldı. Etkinlikte, yürüyüş ve ritmik egzersizler yapılarak sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekildi.

Dünya Sağlık Günü (1)

Kurum önünde açılan stantlarda, halka kalp sağlığının ve hareketli bir yaşam tarzının önemi anlatıldı. Ayrıca, Dünya Ruh Sağlığı Günü, Yaşlılar Günü ve 2 Ekim Dünya Artrit Günü kapsamında açılan stantlarda vatandaşlar bilgilendirildi.

Dünya Sağlık Günü (7)

Etkinlikte yapılan açıklamada, kalp ve damar hastalıklarının küresel olarak en büyük ölüm sebebi olduğu ve dünyada her üç kişiden birinin kardiyovasküler hastalıklardan dolayı yaşamını yitirdiği vurgulandı. Kalp damar hastalıklarının çoğunun risk faktörleriyle mücadele edilerek önlenebileceği ifade edildi. Halkın ve sağlık çalışanlarının bilinçlendirilmesi, farkındalığın artırılması ve risk altında bulunan kişilerin sağlık kuruluşlarına başvurmalarının teşvik edilmesinin önemine dikkat çekildi.

Dünya Sağlık Günü (2)

Etkinlikte “Önce Sen! Önce Kalbin! Kalbinin Kahramanı Ol, Sağlık Kontrollerini Unutma!” sloganı öne çıkarıldı. Sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi gerektiği, sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve ideal vücut ağırlığının korunmasının önemine vurgu yapıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ