KETEM’e ulaşamayan mahalle kalmayacak KETEM’e ulaşamayan mahalle kalmayacak

Törenin ardından yaptığı konuşmada Malay, Atatürk’ün ideolojisini ve devrimlerini sahiplenmenin önemine vurgu yaptı.

Av. Sevgi Başak Yeşil Malay konuşmasında, Atatürk’ün avukatlık mesleğine ve hukuk sistemine verdiği değeri hatırlatarak, “Bugün bizler savunma mesleğini; hukukun üstünlüğünü, insan haklarının evrensel ilkelerini, adaletin daimliğini düstur edinerek icra ediyorsak, bu önce Atatürkçü Cumhuriyet devrim sayesindedir” ifadelerini kullandı.

Başkan Malay (2)

Malay, Cumhuriyet’in avukatların mesleki bağımsızlığını ve itibarını sağladığını belirterek, bu mirasın geleceğe taşınmasının önemine dikkat çekti. Atatürk’ün avukatlık mesleğine kazandırdığı değerleri savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Malay, “Eğer bugün avukatlar namuslu, söz ve vakar sahibi yurttaşlar olarak itibar görüyorsa, bunu Atatürk’ün devrimlerine borçludurlar” dedi.

Başkan Malay (6)

Son olarak, baronun ilk kadın başkanı olarak görev almasının Cumhuriyet’in kadınlara verdiği hakların bir sonucu olduğunu belirten Malay, “Bugün burada bir kadın avukat olarak 100. yılında Manisa Barosu’nun başkanı olarak duruyorsam, bu Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesindedir” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Başkan Malay (1)

Manisa Barosu’nun yeni yönetimi, Atatürk’ün çizdiği yolda, hukukun üstünlüğünü savunarak görevlerini yerine getireceklerini ve bu mirası gelecek nesillere taşıyacaklarını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ