Özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan bu çorba, Bitlis’ten göç edenler ve yöresel lezzet meraklıları için Manisa’da da önemli bir yere sahip.

 Çorba (2)

Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, sezonun ilk Avşor Çorbası misafirlere sunuldu. Dernek Başkanı Cevdet Çiçek, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteci Ahmet Ünsal da etkinlikte yer alarak çorbanın tadına baktı. Başkan Cevdet Çiçek, “Bitlis’in en özel lezzetlerinden biri olan Avşor Çorbasını Manisa’da tanıtmak ve misafirlerimize tattırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Sabah Erken Gelen Tadına Bakıyor

Kasap Bülent Öztürk, Avşor çorbasının sabahın erken saatlerinde servise başladığını ve saat 10’a gelmeden servisin tükendiğini ifade etti. Yeni sezonun açıldığını belirten Öztürk, Avşor’un yoğun talep gördüğünü söyledi.

Demirci’de 30 yıllık su sorunu çözüldü Demirci’de 30 yıllık su sorunu çözüldü

 Çorba (1)

Avşor Çorbasının Hazırlanışı

Avşor (tuzlu su) çorbası, kemiksiz et, büryan yağı, biber, taze fasulye, patlıcan, salça ve tuz ile hazırlanıyor. Özellikle Bitlis ve Van civarında bilinen bu lezzet, tandırda pişirilen büryandan elde edilen yağ ve et ile hazırlanarak Manisalıların beğenisine sunuluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ