Yaklaşık 800 milyon TL’lik büyük ikramiyenin ilgiyi artırdığını ifade eden Palandöken, bu yoğunlukla birlikte korsan satışların da yaygınlaştığına dikkat çekti. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için biletlerin mutlaka ruhsatlı ve sabit noktalarda hizmet veren Milli Piyango bayilerinden alınması gerektiğini vurguladı.
Üzerindeki hologramlara dikkat!
Palandöken, Milli Piyango biletlerinde yer alan hologramların mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, yalnızca Merkez Bankası izniyle basılan ve Milli Piyango İdaresi tarafından denetlenen biletlerin güvenli olduğunu söyledi. Yetkisiz noktalardan yapılan alışverişlerin ciddi mağduriyetlere yol açabileceğine işaret etti.
Vatandaşlara, bilet satın alırken satıcıların ruhsat belgelerini, yaka kartlarını ve esnaf odasına kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri çağrısında bulunan Palandöken, şu uyarılarda bulundu:
“Biletleri iyice incelemeden, arkasındaki güvenlik bandını kontrol etmeden almayın. Otokontrol sistemi vatandaşın elinde.”
Yılbaşı öncesi şansını denemek isteyen vatandaşların, sahte biletlere karşı dikkatli olmaları ve yalnızca yetkili bayileri tercih etmeleri gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.




