Kentte birçok hanede musluk suyu içilmediği için damacana suya olan bağımlılık sürüyor. Ancak 2024 Temmuz’unda 50-90 lira arasında satılan 19 litrelik damacana, bugün 130-160 liraya alıcı buluyor.
Temmuz ortasında bazı su firmalarının yaptığı yüzde 20’lik zamla birlikte litre fiyatı 8 lirayı aştı. Ortalama 90 bardak çıkan bir damacanadan içilen her bardak, yaklaşık 2 liralık maliyetiyle dikkat çekiyor.
Vatandaşlar bu durumu “Temiz suya ulaşmak artık lüks oldu” sözleriyle özetlerken, işletmeciler artışı savunuyor. Mazot, nakliye ve dönüşümlü damacana maliyetlerinin yükseldiğini belirten sektör temsilcileri, havaların ısınmasıyla birlikte talebin arttığını ve bunun da fiyatları doğrudan etkilediğini dile getiriyor.
Manisa’da temiz içme suyuna erişim, dar gelirli aileler için günden güne daha da zorlaşıyor.