AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, hafta sonu programları kapsamında Manisa ve ilçelerinde esnaf, sanatkâr, muhtar, basın mensupları ve hemşehrileriyle bir araya geldi. Arınç, gerçekleştirdiği ziyaret ve buluşmalarda vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyerek şehrin ekonomisi, sanayisi, eğitimi ve yerel meselelerine ilişkin istişarelerde bulundu.

AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, hafta sonunu yoğun bir programla Manisa’da geçirdi. Yunusemre Küçük Sanayi Sitesi esnafları ile kahvaltı sofrasında bir araya gelen Arınç, samimi sohbet ortamında esnafın talep ve beklentilerini dinledi. Manisa’nın ekonomisi, üretimi ve sanayisinin gelişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, alın teri ve emeğiyle şehrin ekonomisine katkı sağlayan esnafın her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Çıraklık Eğitim Merkezi’nde inceleme

Programları kapsamında yapımı devam eden Manisa Çıraklık Eğitim Merkezi’ni de ziyaret eden Arınç, çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Önümüzdeki bir ay içerisinde tamamlanması planlanan merkezin, gençlerin mesleki eğitimine ve geleceğine önemli katkılar sağlayacağını belirten Arınç, eğitim, üretim ve istihdamı güçlendiren yatırımların Manisa açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Arınç, merkezin Manisa’ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gençlerimizin meslek sahibi olması, üretimin içinde yer alması ve geleceğe daha güçlü hazırlanması adına bu merkezimizi çok kıymetli buluyoruz. Manisa’mıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Esnaf ve sanatkâr odalarına ziyaret

Manisa Madenî Sanatkârlar Odası Başkanı Levent Pirinçciler, Manisa Marangozlar Odası

Başkanı Zeki Apak ve Manisa Motorlu Araçlar Tamircileri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Ateşbudak’ı da ziyaret eden Arınç, esnaf ve sanatkârların sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Sarıgöl’de Üzüm Hasadı Öncesi Üreticilerin Yolu Yenileniyor
Sarıgöl’de Üzüm Hasadı Öncesi Üreticilerin Yolu Yenileniyor
İçeriği Görüntüle

Şehrin üretimine, istihdamına ve ekonomisine değer katan esnaf ve sanatkârlarla istişare içerisinde olmanın önemine dikkat çeken Arınç, oda başkanlarına misafirperverlikleri ve samimi sohbetleri için teşekkür ederek tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Yerel basınla istişare

Arınç, Manisa Olay Gazetesi ve Kulis Haber Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz’ı da iş yerinde ziyaret etti. Görüşmede Manisa’nın gündemi, şehrin meseleleri ve yerel basının çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Arınç ayrıca AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Nalband ile birlikte Manisa basınının önemli temsilcilerinden Meydan Gazetesi’ni de ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Samet Yeman ile bir araya geldi.

Yerel basının şehrin sesi ve hafızası açısından önemli bir görev üstlendiğini belirten Arınç, basın mensuplarıyla istişarelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Pazarcı esnafıyla bir araya geldi

Manisa Meyve ve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bülgay’ın Karaköy Pazarı’nda düzenlediği kahvaltı programına da katılan Arınç, pazarcı esnafıyla bir araya geldi.

Kahvaltının ardından pazar yerinde tezgâh başında emek veren esnafla ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Arınç, hem esnafın hem de vatandaşların talep ve beklentilerini dinledi.

Arınç, “Alın teriyle ekmeğini kazanan, hemşehrilerimize hizmet sunan tüm pazarcı esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

Köprübaşı’nda muhtarlarla istişare

Köprübaşı’nda da temaslarda bulunan Arınç, İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ve ilçe yönetiminin tertiplediği sabah kahvaltısında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Köprübaşı’nın ihtiyaçları, vatandaşların talepleri ve ilçenin geleceğine ilişkin hedeflerin ele alındığı buluşmada Arınç, hemşehrilere daha iyi hizmet sunabilmek için ortak akıl ve istişare kültürüyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Hayır programlarına katıldı

Arınç, hafta sonu programları kapsamında vefat eden önceki dönem Köprübaşı Kadın Kolları Başkanı Hamide Barış için düzenlenen lokma hayrına da katılarak Barış ailesine taziyelerini iletti. Arınç, merhume Hamide Barış’ı rahmetle yâd ederek ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diledi.

Köprübaşı Borlu’da ata dostu Ahmet Koçak tarafından düzenlenen hayır programına katılan Arınç, hayırların kabul olması temennisinde bulundu.

Sındırgı Devletlibaba Mahallesi’nde ise hayırsever iş insanı Abdullah Leylek’in yakın zamanda vefat eden annesinin ruhu için düzenlediği hayır yemeğine katılan Arınç, merhumeye Allah’tan rahmet, Leylek ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Genç çiftin mutluluğuna ortak oldu

Arınç, hafta sonu programları kapsamında Dinç ve Yıldız ailelerinin evlatları Eylül ve Emircan’ın nikâh merasimine de katılarak genç çiftin mutluluğuna ortak oldu.

Genç çifte bir ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluk dileyen Arınç, her iki aileyi de tebrik ederek, “Rabbim yuvalarını sevgi, muhabbet ve bereketle daim eylesin.” temennisinde bulundu.

Manisa’nın farklı ilçelerinde vatandaşlarla, esnaf ve sanatkârlarla, muhtarlarla ve şehrin farklı kesimleriyle bir araya gelen Arınç, hafta sonu programlarının ardından yaptığı değerlendirmede Manisa’nın ihtiyaçlarını sahada dinlemeye, çözüm önerilerini ilgili kurumlarla paylaşmaya ve şehrin gelişimi için istişare kültürü içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ