Caddedeki atıl araçlar tek tek toplanıyor Caddedeki atıl araçlar tek tek toplanıyor

Soma Millet Bahçesi'nde saat 16.00-18.00 saatlerinde gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar Gazze ve Filistin temalı resimler çizerek Filistin halkının sesi olmaya çalıştı. Yaklaşık 800 kişinin katılımı ile yapılan bu etkinlik Soma'da büyük bir yankı oluşturdu.

Soma’dan Filistinli Çocuklar İçin Çiz (3)
“Zulme karşı durmak hepimizin görevi”

Dernek Başkanı Şenay Gün Bahar yaptığı açıklamada, "Gazze'de 1 yıldır yaşanan soykırıma sessiz kalmak mümkün değil. Soma olarak, bu zulme karşı duruşumuzu hep birlikte gösterdik. 200 metre uzunluğundaki resim kâğıdına çizilen her bir kare, Filistinli çocukların sesi olacak. Hedefimiz, ülke genelinde 81.000 metre uzunluğunda bir sanat eseri ortaya çıkararak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek ve böylece dünya genelinde Filistin'de yaşanan insanlık dramını duyurmak. Zulme karşı durmak hepimizin görevi. Soma halkını bu anlamlı etkinliğe yoğun katılımları çok güzeldi. Tüm katılımcılara zulmün karşısında mazlumun yanında olduklarını gösterdikleri için teşekkür ederim.
Gazze'de Doğu Türkistan ve dünyanın her yerindeki zulmün durması duasında ve çabasındayız. Bizler zulme karşı farkındalık oluşturmak ve zulmü unutturmamak için çabalıyoruz.

Zulmü durduramasakta zulme karşı duruşumuzla bugünde bir iz bırakmaktık," dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ