Para Politikası Kurulu, faiz oranlarına ilişkin kararları belirli bir takvim çerçevesinde düzenlediği toplantılarda almaktadır. Bu toplantılarda alınan kararlar ve gerekçeleri, toplantı gününde saat 14.00'te Merkez Bankası’nın Genel Ağ sayfasında açıklanmaktadır.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

1 Haziran 2018 tarihinde, Merkez Bankası’nın politika faizi olarak bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı belirlenmiş ve diğer faiz oranlarının bu oran etrafında -/+ 150 baz puanlık bir marj ile belirlenmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak borçlanma faiz oranı yüzde 0 olarak belirlenmiştir.

22 Ekim 2020 tarihinde, Merkez Bankası para politikası çerçevesinde bir değişiklik yaparak Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak borç verme faiz oranı ile gecelik borç verme faiz oranı arasındaki farkın 300 baz puan olarak belirlenmesine karar vermiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ