Manisa sanayi şehri ve kadınlar fabrikalarda çalışıyor. Gece saat 12’de paydos eden kadının eve varması gece biri bulabiliyor. Kadın neden korkarak evine gitsin? Tek derdi evine para götürmek olan bu kadını işinden zaten yorgun çıkmış eşi neden durağa almaya gelmek zorunda kalsın.

Kadınların korkusuzca evlerine dönebilecekleri bir ülke zor değil.

Kadınların arkasına bakmadan yürüdüğü, mini etek giydiği için yolda otobüste metroda tacize uğramadığı, kahkaha attığı için yollu denmediği, gece evlerine korkmadan dönebildiği bir ülke olmak.

Bir daha bu tarz haberler yapmak zorunda kalmamak adına…

Koparılan her kadın bir zamanlar birinin annesi, birinin sevgilisi, birinin kardeşi ve birinin eşiydi. Bazı kadınların tek suçu ise sevilmekti. Sırf seviyorum diyerek bir kadının canına kıyabiliyor erkek. Evlerinde, işyerlerinde, sokak ortasında… En yakınlarında ki erkekler tarafından katlediliyorlar hem de. Babaları, abileri, sevgilileri, eşleri tarafından katlediliyor kadınlar.

Bazen de hiç tanımadıkları bir erkek tarafından cinayete kurban gidiyorlar. Başak Cengiz’e olduğu gibi… Kasım 2021 yılında mimar Başak Cengiz yolda yürürken tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcı ile vahşice katledildi. Can Göktuğ Boz “Şeytan bana 'Dışarı çık insan öldür' dedi” ifadelerini kullandığı savunmasında her katil gibi pişman olduğunu iddia etti.

BİR KADIN VAHŞİCE YAKILDI

Temmuz 2020 yılında gündemde Pınar Gültekin vardı. Pınar Gültekin eski erkek arkadaşı tarafından boğularak öldürüldü ardından vahşice varilde yakıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

5 gün sonra yapılan soruşturmanın ardından Pınar Gültekin’in eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, çıkan kavgada genç kızı boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti. 

Tüm ülkeyi ayağa kaldıran olayda sosyal medyada kadın cinayetlerinin bitmesi için paylaşımlar ve hashtaglar oluşturuldu. Maalesef ki bu korkunç olay kadın cinayetlerinde bir son olmadı.

 

DAHA BAŞKA NE OLABİLİR Kİ! SUR CİNAYETİ VE SILA BEBEK

2020 yılında vahşice yakılan Pınar Gültekin’den sonra sosyal medyada yapılan kadına şiddete dur de paylaşımları, kadın cinayetlerine dur demek için yapılan eylemler farkındalık oluşturamadı mı?

4 Ekim 2024 yılında manşetlerde acı bir olay vardı ve 2 genç kız aynı yaştaki bir erkek tarafından vahşice katledilmişlerdi. Tarihe Sur cinayeti olarak geçecek olan bu olayda, 19 yaşındaki Semih Çelik önce evine çağırdığı sevgilisi Ayşenur Halil'i vahşice öldürdü. Ardından Edirnekapı Surları'nda buluştuğu İkbal Uzuner'i katledip cesedini parçalara ayırdı, surlardan aşağı attı. İşlediği cinayetin ardından boğazına ip bağlayarak surlardan atlayıp intihar etti.

Türkiye’nin ayağa kalktığı bu olayda dört bir yanda eylemler yapıldı. Üniversite öğrencileri siyahlar giyerek eylemler yaptı, kadın platformları eylemler yaptı. Sosyal medyada, televizyonlarda farkındalık oluşturmak için haberler yapıldı. Neredeyse ülke ayağa kalktı fakat bu olaylar devam ederken bir taraftan da kadın cinayet haberleri gelmeye devam etti.

MUHABİR: EYLEM TUNÇ

FETÖ  elebaşı Fetullah Gülen öldü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

Kaynak: https://www.manisameydangazetesi.com.tr/