Türkiye’nin farklı bölgelerinde terörle mücadelede en ön saflarda görev yapan eski uzman çavuşlar, devlet kapısında istihdam hakkı için seslerini yükseltmeye devam ediyor.

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, bu kapsamda Ankara’da önemli temaslarda bulundu. İlk görüşmesini Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Niyazi Acar ile yapan Gündeşli, eski uzman çavuşların infaz koruma memuru olarak görevlendirilmesi taleplerini aktardı. Görüşmenin samimi ve çözüm odaklı geçtiğini belirten Gündeşli, “Bu mesele bireysel bir hak arayışı değil, yüzlerce kahramanın geleceğini ilgilendiren toplumsal bir mesele” dedi.

Gündeşli daha sonra Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile de bir araya geldi. Burada da eski uzman çavuşların yıllarca sahada edindiği tecrübelerin yeniden devletin hizmetine kazandırılması gerektiği vurgulandı.

Eski uzman çavuşların bu hak mücadelesi, sadece resmi görüşmelerle sınırlı kalmadı. Sosyal medyada #EskiUzmanÇavuşlaraSahipÇık etiketiyle gündem olan çağrı, kamuoyunda da geniş yankı buldu.
Dernek Başkanı Gündeşli, yürüttükleri çabanın sadece bir istihdam meselesi değil, aynı zamanda “şerefli üniformayı onurla taşıyan kahramanların devletin şefkatli elini hissetme meselesi” olduğunu vurguladı.
Adalet Bakanlığı’nda başlayan bu kritik temasların yakın zamanda sonuçlanması halinde, binlerce eski uzman çavuş için yeni bir sayfa açılacak.




