‘Vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmesini imkansız hale getiriyor’

Vali Özkan: “Sürdürülebilir su yönetiminin olması gerekiyor” Vali Özkan: “Sürdürülebilir su yönetiminin olması gerekiyor”

Başevirgen, artan gıda fiyatlarına dikkat çekerek, "Gıda fiyatlarındaki artışlar ve yüksek enflasyon, vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmesini imkansız hale getiriyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin verilerine göre, marketlerde sebze, meyve ve baklagillerin fiyatları hızla yükseldi. 30'lu yumurta kolisi 120 lira, beyaz peynir 250 lira gibi yüksek rakamlara ulaştı. Bu fiyatlarla emekliler ve asgari ücretle geçinenler için sağlıklı bir beslenme mümkün değil" şeklinde konuştu.

‘Artık kiloyla et alma dönemi de bitti’

Ayrıca, ucuz gıda kuyruklarına dikkat çeken Başevirgen, vatandaşların Et ve Süt Kurumu önünde ucuz et alabilmek için uzun kuyruklar oluşturduğunu belirtti. “Artık kiloyla et alma dönemi de bitti, insanlar eti gramla, sebze ve meyveyi taneyle alıyor” diyerek vatandaşların yaşadığı zorluklara vurgu yaptı. Emeklilerin ömrünün ucuz gıda kuyruklarında geçtiğini söyleyen Başevirgen, bunun adaletsiz bir durum olduğunu belirtti.

Son olarak Başevirgen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak, ekonomik güven endeksindeki düşüşün iktidara duyulan güvenin azaldığını gösterdiğini dile getirdi. "Temmuz ayında yüzde 94,4 olan ekonomik güven endeksi, Ağustos'ta yüzde 93,1'e geriledi. Bu da iktidara olan güvenin her geçen gün düştüğünü gösteriyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ