Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zeytin Sineği’ne karşı biyoteknik mücadele yöntemi olan yüzde 3’lük DAP’lı Şişe Asımının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Yunusemre İlçesi Maldan Mahallesi’nde Tarla Günü düzenlendi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarla gününe; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç, Muhtarlar, konu sorumlusu teknik personeller ile üreticiler katıldı.

Biyoteknik Mücadelede Tarlalarda Buluşuldu (3)

DAP gübresi dağıtımı yapıldı

İl Tarım tarafından proje kapsamında Yunusemre İlçesi Maldan, Osmancalı ve Türkmen Mahallelerinde 201 üreticiye 1.464 dekar alanda kullanılmak üzere 2 litrelik şişe ve DAP gübresi dağıtımı yapıldı.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen tarla gününde teknik personellerce biyoteknik mücadelenin önemi, tuzakların hazırlanması ve asılması ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar konularında bilgiler verildi.

Biyoteknik Mücadelede Tarlalarda Buluşuldu (1)

Tarla gününde konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk;

“Zeytin sineği ekonomik olarak en önemli zeytin zararlısı olup meyve etinde zararlı olur. Larva gelişme süresinde çekirdek etrafında galeriler açarak beslenir. Böylece meyvelerin çürüyerek dökülmesine, yağ miktarının azalmasına, kısmen de yağda asitliğin yükselmesine neden olur.

Zeytin sineğine karşı alternatif mücadele yöntemi olan yüzde 3’lük DAP’lı şişe asımı ile zeytin sineği zararlısına karşı kimyasal ilaç kullanımının azaltılması ile mücadele yapılması amaçlanmıştır. Daha az veya hiç ilaç kullanmadan üretim yapılmasının tüketici sağlığı, gıda güvenliği, çevre ve ekolojik dengeye yapacağı katkılar da projenin sağladığı önemli faydalardan biri olacaktır” dedi.

Tarla gününde biyoteknik mücadelede kullanılacak DAP gübresi ile zeytin sineğine karşı kullanılacak karışımın konacağı 2 litrelik pet şişeler üreticilere teslim edildi. Biyoteknik mücadele kapsamında, yapılacak karışımların pet şişelere konularak zeytin dalına nasıl bağlanması gerektiği teknik personellerce aktarıldı. 

Hasat öncesi nelere dikkat edilmeli Hasat öncesi nelere dikkat edilmeli

Biyoteknik Mücadelede Tarlalarda Buluşuldu (2)

Kaynak: HABER MERKEZİ