"Suçlular Sokakta Cirit Atıyor"

İstanbul Ümraniye’de, hakkında 15 kez adli işlem yapılan Yunus Emre Geçti’nin, polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etmesinin ardından konuşan Başkan Özalper, Türkiye’de suçluların cezalandırılmadığını, ancak muhaliflerin hapishanelerde olduğunu dile getirdi. Özalper, “19 yaşında, çocuk tacizinden uyuşturucuya kadar 15 adli işlem gören bir suçlu, tertemiz bir polisimizi şehit etti. Aynı şekilde, Manisa’da iki kadını öldüren Necati Akpınar, Covid izniyle cezaevinden çıkıp bir kişiyi daha katletti. Suçlular hak ettikleri cezayı almazken, Gezi’de yaşam hakkını savunan insanlar ve Cumhurbaşkanı’na hakaretle suçlanan gençler cezaevinde. Suçluların hak ettiği cezayı alması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?” dedi.

"Selda’nın Kanı Yerde Kalmayacak"

Başkan Özalper, Manisa’da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Selda Eller cinayetine de değinerek, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerde adaletin sağlanmadığını belirtti. Özalper, “Her gün bir kadın cinayeti haberiyle sarsılıyoruz. Manisa’da boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Selda Eller’in ailesine başsağlığı diliyorum. Suçlular hak ettiği cezayı almadığı sürece bu cinayetler önlenemeyecek. Kadın cinayetlerinde hala iyi hal indirimi uygulanıyor. Kadınlarımız evde, iş yerinde, sokakta bile öldürülme tehdidiyle yaşıyor. Ancak Selda’nın kanı yerde kalmayacak, parti avukatlarımız bu süreçte ailenin yanında olacak” diye konuştu.

Kitap Fuarı'nda Şükrü Erbaş rüzgârı Kitap Fuarı'nda Şükrü Erbaş rüzgârı

Özalper, kadın cinayetlerinde uygulanması gereken cezaların caydırıcı olmadığını vurgulayarak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve adaletin sağlanması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ