Eylül ayının girmemizle birlikte ülke genelinde yağmur oranları artış gösterdi. Meteorolojiden ara ara sarı kod uyarıları geldi. Yine Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bazı bölgeler için sarı kod uyarısı verildi. Peki bu iller içinde Manisa var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı bulutlu seyredecek.

Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul'un Avrupa yakası, Karabük, Bolu, Artvin, Ardahan, Ağrı, Iğdır’ın güneyi, Van ve Erzurum’un kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yer yer sis ve pus görülebilir. Bu bölgeler için Meteoroloji, sarı kod uyarısında bulundu.

Manisa için hava tahmini

Manisa'nın yeni valisi Vahdettin Özkan, göreve başladı Manisa'nın yeni valisi Vahdettin Özkan, göreve başladı

Manisa'da ise durum tam tersi bir seyir izliyor. Hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor ve bahar aylarının etkisi hissediliyor. Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Manisa’da Çarşamba ve perşembe günleri az bulutlu hava beklenirken cuma günü güneşli bir hava hâkim olacak. Hafta sonu ise nem oranının da düşmesiyle birlikte sıcaklık kendini göstericek.Yazdan kalma bir hava seyredecek. Pazar gününe kadar Manisa’da yağış beklenmiyor

Manisa'da bahar havası devam ederken, Meteoroloji'nin uyarılarını dikkate almak ve hava durumuna göre hazırlıklı olmak önemli.

Kaynak: HABER MERKEZİ