Yükselen enflasyonla birlikte kredi ve banka kartlarının kullanımının artması, dolandırıcılık vakalarını da beraberinde getirdi. Bankaların mevcut güvenlik önlemlerini yetersiz bulması üzerine BDDK harekete geçerek yeni bir düzenleme getirdi.

Yapılan araştırmalar, birçok müşterinin basit ve tahmin edilebilir şifreler kullandığını ortaya koydu. Bu duruma karşı alınan önlemler kapsamında, sıkça tercih edilen "1453", "1923" gibi tarihsel şifre kombinasyonları yasaklanacak. Yeni düzenlemeyle birlikte, bu tür basit şifreleri kullanan müşteriler, ATM'de işlem yaparken ilk girişlerinde şifrelerini değiştirmeye yönlendirilecek. Böylece dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Para

ATM’lerde banknot sorunu da gündemde

Ayrıca ATM'lerde düşük banknotların bulunmaması ve yalnızca 200 TL’lik banknotların verilmesi de büyük şehirlerde sıkıntılara yol açıyor. BDDK, bu sorunları da en aza indirmek ve kullanıcı güvenliğini artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Yeni sistemin gelecek hafta Türkiye genelinde uygulanmaya başlanması bekleniyor.

Minik öğrenciler fahri itfaiyeci oldu Minik öğrenciler fahri itfaiyeci oldu

BDDK'nın bu adımı, banka müşterilerinin güvenliğini sağlama konusunda önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ