Kula Belediyesi çalışıyor, yüzler gülüyor Kula Belediyesi çalışıyor, yüzler gülüyor

100. Yıl Meydanı'nda düzenlenen protesto ve basın açıklamasında, kadınlar adalet talep ederken, kadın cinayetlerinin son bulması gerektiği vurgulandı.

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata tarafından yapılan açıklamaya Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Özge Arslan, Ali Gök ve Haydar İzci ile birlikte Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç, Şehzadeler Kent Konseyi Başkanı Gümüş ve çok sayıda kadın katıldı. Ellerinde pankartlarla toplanan kadınlar, Sevda Eller’in öldürülmesine ve tüm kadın cinayetlerine karşı seslerini yükseltti.

Mznisalı Kadınlar (6)

“Yasal Sürecin Takipçisi Olacağız”

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata, yaptığı açıklamada kadın cinayetlerinin toplumun vicdanını derinden yaraladığını belirtti. Özata, "Gün geçmiyor ki kötü bir haber almayalım. Yine bir kara gün, yine bir cinayet. Yunusemre’yi daha güzelleştirmek için çıktığımız yolda Sevda kardeşimiz bize yoldaş oldu. Kadınların öldürülmediği, sokaklarında güvenle yürüyebileceği bir Yunusemre hayalimiz vardı. Ancak düşlerimiz karabasana dönüştü. Selda Kardeşimiz gibi her yıl yüzlerce kadın cinayete kurban gitmektedir. Bizler bu cinayetlerin son bulması için kararlıyız ve bu sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Mznisalı Kadınlar (4)

Kadınlar, Sevda Eller’in adaletin sağlanması ve kadın cinayetlerine karşı toplumsal farkındalık oluşturulması için mücadelenin devam edeceğini belirterek, Eller’i ve tüm kadın cinayeti mağdurlarını unutmayacaklarını dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ