Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Bütçe Komisyonu Üyesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Manisa’nın Saruhanlı ilçesi Mütevelli Mahallesi ve Şehzadeler ilçesi Karaağaçlı, Çavuşoğlu ve Yeniharmandalı Mahallelerinde dolunun zarar verdiği bölgede incelemelerde bulundu.

Ziyarette CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu’na; CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Zekeriya Şen, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen ve Belediye Meclis üyeleri eşlik etti.

Sigorta ücretleri çok yüksek

Domatesin dönüme 9 bin lira fidan parası verildiğini söylen çiftçi

“Naylon, damlama hariç, mazot hariç 630 bin lira zararım var. 25 bin lira benim masrafım var şu anda. Doğal afet için sigorta çok yüksek; yaptıramadım. Bağlarda üzüm yok zaten, ne alacağız ki ne vereceğiz? Daha eve bile bahçe ekemiyoruz. 8-10 bin lira maliyeti. Pazardan alsan daha karlı” ifadelerini kullandı.

Manisa'da trafik kazasında öğretmen hayatını kaybetti Manisa'da trafik kazasında öğretmen hayatını kaybetti

Ürünlerde yüzde 100 zarar var

İncelediğini bölgelerdeki zararın bir senelik değil, uzun vadeli bir hasar olduğunu vurgulayan Bakırlıoğlu

“Geçtiğimiz gün yaşadığımız dolu afetinden sonra mahsulü zarar gören üreticilerimizin yanındayız. Bölgedeki binlerce dekar domates, üzüm, mısır, kavun ve karpuzun yüzde 100’e varan zarar gördüğüne yaptığımız ziyaret ve incelemelerde şahit olduk. Zararlar bölgesel de olsa il ve ilçe ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Hasar tespit çalışmalarına bir an önce başlanarak TARSİM kapsamı dışındaki hasarlar mutlaka karşılanmalı. Çiftçinin Tarım Kredi Kooperatifi ve bankalara olan borçları ertelenerek, hibe desteği ve faizsiz kredi verilmelidir. Afetten etkilenen bölgelerde borçlar ötelenmeli, çiftçi rahatlatılmalı ve yeniden üretime teşvik edilmelidir” dedi.

Çiftçinin yanındayız

Çiftçinin çok zor günler geçirdiğini belirten Bakırlıoğlu,

“CHP olarak her zaman çiftçimizin yanında olmaya, çiftçinin, üreticinin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz. Dünyanın geleceği tarımdır. Tarıma sahip çıkılmalı, çiftçi, üretici mutlaka desteklenmelidir” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ