Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür ve Manisa Genç İş Adamları Derneği’ni konuk etti. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür ile, doğal afetler ve deprem üzerine görüş alışverişinde bulunan Başkan Zeyrek,

“Doğal afetlere ve depreme dirençli kent oluşturmak, bizim asli görevlerimizden bir tanesi” ifadelerinde bulundu.

MAGİAD tarafından düzenlenen ‘Manisa Depreme Hazır mı?’ adlı programa katılmak üzere Manisa’ya gelen Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti. Görür’e, ziyaretinde MAGİAD Başkanı Serdar Bozyaka ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür ve MAGİAD Başkanı Serdar Bozyaka, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek’i tebrik etti, iyi dilek temennilerini iletti.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür Manisa’da (3)

“Şehrimi çok seviyorum”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti paylaşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de,

“Bundan sonra buranın kapıları her zaman için sizlere açık olacak. Bundan önceki başkanımızın da Manisa’ya vermiş olduğu hizmetler var. Allah ondan da razı olsun. İnşallah biz de taş üstüne taş koyarız. Koltuklar, geliyor, geçiyor. Bir beş yıl boyunca, bu koltuğu en iyi şekilde temsil etmek için çok çalışacağım. Bu koltuklardan nice başkanlar geldi, geçti. Kimi halen başkanım diye anılıyor, kimi de maalesef Manisa’da bile oturamıyor. Ben şehrimi çok seviyorum. Manisa’da yaşlanıp, burada vefat etmek istiyorum. Bu koltuğu devrettikten sonra, çoluğumuza çocuğumuza yaptığımız hizmetleri anlatmak benim en büyük hayalim. Bu çerçevede adil, şeffaf, eşitçi bir hizmet anlayışıyla çalışacağız” dedi.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür Manisa’da

Başkanlık hayaldi gerçek oldu

Hayal ettiği yerde olduğunu da ifade eden Başkan Zeyrek, bir an önce sahaya inmek istediğini belirterek,

“Burada, bu masalar daha şenlenecek. Sivil toplum kuruluşlarının önemini, yaşadıkları zorlukları eni iyi bilenlerdenim. Siz, artık gözle görülmeyen bir kurum değil, masada pay sahibi olan bir kurum olacaksınız. Sorunları ne kadar paylaşırsak o kadar rahat çözeriz.  Ben ortak aklın hâkim olması gerekliğine inanıyorum. Bir kişinin, iki dudağı arasından çıkan şeylerle, maalesef hem ülkemiz, hem de şehrimiz birçok şeyden mahrum kaldı. Bu anlayışı geride bırakıp, paydaşlarla birlikte şehri yönetmek gerekiyor. Evet, ben burada beş yıl boyunca karar vericiyim.  Ama, o kararı verirken de herkesin sesini dinleyen, onların söylediklerine kulak asan bir belediye başkanı olacağım. Gerçekten, hayal ettiğim yerdeyim. Benim en büyük hayalimdi, belediye başkanı olmak. 2019 yılında nasip olmadı. 2024 yılında nasipmiş. Onun heyecanı var içimde. Bir an önce sahaya inmek istiyorum. Şehrin gelişimine yönelik yapılabilecek her türlü projede, hepinizin fikirlerinize ihtiyacım var.  Bu fikirleri bizlerle paylaşın. Belki on fikrin, biri uygulanır olacak. Ama o bir fikre de ihyacımız var. Sizlere ve şehrin tüm paydaşlarına kapımız açık” dedi.

“Depreme dirençli kent oluşturmak bizim asli görevimiz”

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün deprem ve jeofizik yönündeki çalışmalarını, öngörülerini basından takip ettiğini de belirten Başkan Zeyrek,

” Doğal afetlere ve depreme dirençli kent oluşturmak bizim asli görevlerimizden bir tanesi. Şehir olarak biz de hazır değiliz, toplanma alanlarımız yok, konteyner kentimiz yok. Yok, yok, yok… Ama elimizde sihirli değnek de yok” ifadelerinde bulundu.

Ferdi Zeyrek, Manisalılara verdiği sözleri tutuyor Ferdi Zeyrek, Manisalılara verdiği sözleri tutuyor

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür Manisa’da (1)

Manisa’nın bir deprem alanı olduğuna dikkat çekti

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, de Manisa’nın bir deprem alanı olduğuna dikkat çekerek,

“Belediye başkanlarımızın görevi, belediye işlerini elbette ki yapmak, ama birinci sıradaki görevi o değil. Birinci sırada insanların can güvenliği. Benim insanlarım ölmemeli. Manisa’yı tehdit eden unsur ortada. Çağımızda bilimin, teknolojinin ileri olduğu ülkelerde, deprem dirençli yerler nasıl yapılıyor, nasıl başarılmış onu anlatacağız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ