E9 Emisyon Grubu VI. tertip 100 TL ve VII. tertip 10 TL banknotları, 24 Şubat 2025 itibarıyla kullanılmaya başlanacak. Yeni banknotlar, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan’ın yanı sıra, 100 TL banknotlarında Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan, 10 TL banknotlarında ise Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay’ın imzalarını taşıyacak.
Banknotların tasarımında herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri, önceki tertiplerle aynı olacak. Ancak yeni banknotlarda, sadece imzaların farklılığı dikkat çekiyor.
Yeni banknotlar, piyasaya sürülen eski banknotlarla paralel olarak tedavüle girecek ve her iki seri de aynı anda kullanılabilecek. Bu gelişme, vatandaşlar ve piyasa için önemli bir yenilik oluşturuyor.