Manisa genelinde sağlıklı beslenme seferberliği başlatıldı. Manisa Valiliği, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında imzalanan üçlü protokolle Manisa genelindeki okullarda “Doğru Beslen, Sağlıklı Kal” eğitim projesi başladı…

Bu Gece Kanlı Ay Tutulması Gerçekleşecek: Gökyüzünde Kızıl Bir Şölen Bu Gece Kanlı Ay Tutulması Gerçekleşecek: Gökyüzünde Kızıl Bir Şölen

Aşırı tuz ve şeker tüketimine bağlı olarak gelişen hastalıklar her yıl önemli bir oranda artış gösteriyor. Hastalıkların önüne geçmek ise beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesinden geçiyor.

Vali Protokol İmza

Eğitim çalışmalarının 37. durağını Manisa

Bu noktadan hareket eden Türk Böbrek Vakfı, Türkiye genelinde sürdürdüğü eğitim çalışmalarının 37. durağını Manisa olarak belirledi.  Manisa Valiliği, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında imzalanan üçlü eğitim protokolü yürürlüğe girdi. TBV Başkanı Timur Erk, Manisa Valisi Enver Ünlü ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli eğitimlerin startını birlikte verdi.

İl Mem Öğretmen Eğitimi

“Doğru Beslen, Sağlıklı Kal”

Yapılan protokol çerçevesinde; Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda öğretmen ve idarecilere, eğiticilerin eğitimi yapılırken, okul öncesi minikler için de “Doğru Beslen, Sağlıklı Kal” toplantısı ile bilgi verildi. Eğitim ve toplantıya 145 öğretmen ve okul idarecileri katıldı.

Yapılan eğitim ve toplantıların ardından, Türk Böbrek Vakfı yöneticileri tarafından Gazi İlkokulu ile Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nda 250 öğrenciye sağlıklı beslenme eğitimleri verildi.

Okul Eğitimi
 

Kaynak: HABER MERKEZİ