Uzun araçlar arasındaki tırlar, ehliyet bakımından merak konusudur. Tır kullanıcılarının alması gereken tır ehliyeti hakkındaki soruları, bu yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca özel eğitim almak isteyenleri İstanbul trafiğinde destekleyen içerikler de sizleri beklemektedir.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

CE sınıfı olarak bilinen tır ehliyetlerini birçok sürücü almak istemektedir.  Tır sürüş deneyimi kazanmak isteyenler tır ehliyeti başvurusu yaparak taleplerini iletebilir. Tır ehliyetini alacağınızda, başvuru ardından gerekli tüm evraklar size aktarılmaktadır. Koşullar bakımından da gerekenleri yerine getirebilirsiniz.

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Sağlık raporu konusunda dikkat etmek, 2. gruba özel araçlar için olandan almak gerekir. Kimlik, sabıka kaydı, öğrenim belgesi, 10 fotoğraf ve C sınıfı ehliyetinizle kursa başvurabilirsiniz. Ancak ek belgeleri de sormayı unutmamalısınız.

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Sürücü kursundan tır ehliyeti başvurusu yapmak için minimum yaş şartı vardır. 2024 yılı için geçerli yaş sınırı 21 olarak belirlenmiştir.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Tır ehliyeti almak için bazı ehliyetlere sahip olmanız ve sınavları başarılı şekilde tamamlamanız gerekmektedir. B ve C sınıfından sonra tır ehliyeti alabilirsiniz.  CE ehliyeti için bu ikisini almış olmanız gerekmektedir. Aksi halde tır sürmek mümkün olmamaktadır.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Ağır araç kullanacaksanız C sınıfı ehliyet alabilir, kamyon kullanabilirsiniz. Genel otomobile yönelik ehliyette B sınıfı sürücü kursu başvurusu yapabilirsiniz. Motosiklet ve diğer araçlarda hangi kursa gitmeniz gerektiğini başvurunuzda öğrenebilir, yaş koşullarıyla birlikte detayları öğrenebilirsiniz.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Her sürücü kursunda istenecek belgeler, bazen ortak bazen de farklı özellikler gösterebilir. Genelde kimlik fotokopisi ve biyometrik fotoğraf sürücü kursu başvurusunda en temel evraklardır.  Aile hekiminden sağlık raporu, e devletten sabıka kaydı vs. de alınmalıdır. Evli olanlar evlilik cüzdanı da getirmelidir.

Sürücü kursuna başvuranlara özel detaylı belgeler için kayıt personeli ile detayları görüşmeniz önerilmektedir. Bunun da nedeni sürücü kursu evraklarının bazen güncellemelere maruz kalmasıdır.  Belgelerle alakalı güncellemeleri takip ederek sorunsuz bir evrak teslimi sağlayabilirsiniz.

Yunusemre Belediyesi Personeline Çevre Bilinci Semineri: Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Konuları Ele Alındı Yunusemre Belediyesi Personeline Çevre Bilinci Semineri: Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Konuları Ele Alındı

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

Neden İstanbul’da özel direksiyon dersi gerekiyor diyorsanız, kalabalık şehir olması ilk sıradaki nedendir. Yoğunluğu fazla şehirde özel direksiyon dersi almadığınızda, trafikte zorlanma oranı daha fazladır. Yeni ehliyet alacaklar veya bir süredir ehliyeti olanlar için bu tür eğitimler önerilmektedir.

Sürüş deneyimi konusunda eksikleriniz olduğunda özel bir eğitmenle kendinizi daha hazırlıklı şekilde hissedebilirsiniz. Trafiğe çıkmadan özel direksiyon dersi alarak, İstanbul ve diğer illerdeki avantajı artırabilirsiniz. Eğitimler ardından geleneksel olarak sürüş deneyiminizi direkt olarak uygulamaya başlayabilirsiniz.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Özel ders aldıktan ne kadar sonra trafiğe çıkacağınız size ve araca göre değişmektedir. Manuel araçlar ve diğer vites araçlarda özel direksiyon dersi on saate göre sınırlandırılmaktadır. On saat,  otomatik vitesler için fazla bile olabilmektedir. Manuel araçlarda on saat genelde yeterli olmaktadır.