ÖZEL HABER: COŞKUN KÖKÖZ / HABERTÜRK
Manisapor Teknik Direktörü Taner Taşkın, ilk yarıyı 37 puanla lider bitirmelerinin tesadüf olmadığı söyledi. Ligde çok iyi takımların olduğunu belirten Taşkın, “Kırmızı Grup’ta iyi takımlar var. Amedspor, Ankaragücü, Kocaeli Birlik gibi birçok takımla mücadele ediyoruz. Ancak bizden iyi değiller. Bizim oyuncu grubumuz yürekten oynuyor. İşte bu yüzden şuan hak ettiğimiz yerdeyiz” diye konuştu.
“HASAN AHMET HENÜZ GİTMEDİ”
Takımdan şuana kadar Sercan Türkeri ile Tolga Çavdar’ın ayrıldığını belirten Taner Taşkın, ayrılmak isteyen Hasan Ahmet Sari’nin ise henüz kulüple bağlarını kopardığını söyledi. Taşkın, “Manisaspor ile devam etmek isteyen herkesle ikinci yarıya başlayacağız. Hasan Ahmet Sari’nin kalmasını istiyorum. Ancak fazla şans bulamayacağım, ben oynamak istiyorum yada gitmek istiyorum diyen olursa kal diyemeyiz” şeklinde konuştu.
“BETONDA MAÇ YAPTIK”
Ligin ikinci yarısı için hedefe yürürken kadronun mevcut şartlarda yeterli olmadığını söyleyen Taşkın, “Bu kadro 37 puan topladı. Ancak transfer yasağı sürdüğü takdirde elimizdeki imkanlar doğrultusunda şampiyonluk savaşını sürdüreceğiz. İkinci yarı bizi daha zorlu maçlar bekliyor olacak. Hava şartları her takımı zorlayacaktır. Sivas’ta bir maç yaptık resmen betonda maç oynadık. Kar yoktu ama zemin çok sertti. Bu tür sahalarda sakatlık yaşayan, yada cezalı duruma düşen isimler olabilir. Alternatiflerimizin olması gerektiğini düşünüyorum. 3-4 tane takip ettiğim isim var. Bunları takımlarından alabilirsek ligin ikinci yarısına çok daha pozitif bakabiliriz. Forvet, forvet arkası orta saha ve sağ bek transferi düşünüyoruz. Kaliteli isim bakmıyoruz” dedi.
“TUTUMU YAKIŞTIRAMADIM”
Manisaspor’un kupalarına haciz gelmesiyle ilgili konuşan Teknik Direktör Taner Taşkın, “Herkes hak ettiğini almak ister. Ancak bu kadar sıkıntının içinde olan bir kulübe bu hareket yakışık olmamış. Eray kardeşimizin kupaları haciz ettirmesi kime ne fayda. O kupalar Manisaspor’un manevi değerleridir. Kimin ne işine yarayacak. Eray Ataseven Manisaspor’da Eray olmuştur. Alacaklı her zaman haklıdır. Abdülkadir Özgen’in de ciddi bir alacağı mevcut ancak burada futbol oynayıp ekmek yemiş insanların bu tutumunu yakıştıramadım” şeklinde konuştu.
“AVANTAJLIYIZ”
37 puanlı devreye lider girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Taşkın, sözlerini şöyle tamamladı; “Her maça iki puan gözüyle baktık. Hesaplarımıza göre artı 3 puanımız var. Rakiplerimizle aramızda ise 6 puan fark var. İkinci yarı 34 puan toplarsak hedefe ulaşacağız. Her maçtan puanla ayrılmayı hedefliyoruz. Çünkü ikinci yarı geri sayım başlayacak. 9 içeride 8 dışarıda maç oynayacağız. Kartal maçıyla lige iyi bir başlangıç yapmayı arzuluyoruz. Avantajlıyız bunu iyi kullanmak istiyoruz. Zirvedeki rakiplerimizi Manisa’da ağırlayacağız. Evimizdeki yenilmemezlik serisini sürdürdüğümüz takdirde sezon sonunda şampiyonluğumuzu ilan ederiz.”