Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 467 oyla kabul edilen 7595 Sayılı Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Manisa'da Uydu Alıcıları Dönüşüyor: Türksat 3a Emekliye Ayrıldı
Manisa'da Uydu Alıcıları Dönüşüyor: Türksat 3a Emekliye Ayrıldı
İçeriği Görüntüle

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yasada tanımlanan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında faaliyet gösterecek Süreç Kurulu’nun da resmen kurulduğunu duyurdu.

İlk toplantı 24 Ağustos’ta

Yılmaz, kurulun ilk toplantısının 24 Ağustos Pazartesi günü yapılmasının planlandığını belirterek, toplantıda kurulun çalışma usul ve esaslarının belirleneceğini açıkladı.

Toplantının önemli gündem maddelerinden birinin de silah bırakma ve fesih sürecinin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulacak alt komisyonlar olacağı bildirildi.

Yılmaz, “Bu toplantıda Kurulumuzun çalışma usul ve esasları ile silahları bırakma ve fesih sürecinin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulacak alt komisyonlar ele alınacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakanlıklar ve kurumlar çalışmalara başladı

Kurul üyesi bakanlıklar ile ilgili kurumların kendi sorumluluk alanlarındaki çalışmalara başladığını belirten Yılmaz, kurumlar arasında koordinasyon gerektiren konuların da kurul toplantılarında değerlendirileceğini kaydetti.

Süreç Kurulu’nun 7595 Sayılı Kanun kapsamında belirlenen görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Yılmaz, kurulun “milli birlik, kardeşlik ve huzur” için yoğun bir mesai yürüteceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ