TMMOB Mimarlar Odası Manisa İl Temsilciliği Başkan Adayı Serhat Teker, 6 Aralık’ta yapılacak, çoğunluk sağlanamaması halinde ise 13 Aralık’ta yenilenecek olan kongre öncesinde Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kameraların karşısına çıkan Teker, mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Adaylık gerekçesini ve projelerini paylaşan Teker, üyelerle birlikte daha katılımcı bir yapı kurmak istediklerini belirtti. Komisyonları aktif hale getirmeyi, sosyal medyayı daha etkin kullanmayı, mesleki sorunları gündemde tutmayı ve belediyelerle güçlü bir koordinasyon sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

“Genç ve tecrübeli bir kadro ile yola çıktık” diyen Teker, ekiplerinde belediyelerde görev yapan deneyimli isimlerin de yer aldığını vurguladı. Bu sayede daha verimli bir süreç yürütmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Seçim sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Teker, çarşaf liste sistemi nedeniyle karma bir yönetim yapısının ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Hazırladıkları listenin asil ve yedek üyelerden oluştuğunu belirten Teker, rakiplerine de başarılar dileyerek seçimlerin meslektaşlık ruhu içinde geçmesini temenni etti.

Şubeleşme konusuna da değinen Teker, mevcut yönetimin başlattığı çalışmaları devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Genel merkez ve diğer şubelerle ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Teker, gelirlerin büyük bölümünün İzmir ve şubelere aktarıldığını hatırlatarak, bu süreçte sponsor destekleriyle yapının güçlendirilebileceğini ifade etti.

Basın toplantısı, Teker’in birlik ve ortak akıl vurgusuyla sona erdi.




