Şehzadeler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, "Atma Paylaş" projesiyle kullanılmayan eşyaları ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Proje kapsamında vatandaşların evlerinden alınan kullanılabilir durumdaki eşyalar, belediye ekipleri tarafından ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere teslim ediliyor.

İlk 7 Ayda 305 Eşya Teslim Edildi
2026 yılının ocak-temmuz döneminde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 291 adet kullanılabilir eşya toplanırken, yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 305 eşya ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Proje kapsamında koltuk takımları, çekyatlar, beyaz eşyalar ve çeşitli ev araç gereçlerinin yanı sıra hasta yatağı ve tekerlekli sandalye gibi medikal malzemeler de ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

"Hem İsrafı Önlüyor Hem Dayanışmayı Güçlendiriyoruz"
Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, ihtiyaç fazlası eşyaların değerlendirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının önemli bir sosyal dayanışma örneği olduğunu belirterek, "Atma Paylaş projemizle hem israfın önüne geçiyor hem de dayanışma kültürümüzü yaşatıyoruz. Vatandaşlarımızın kullanmadığı ancak kullanılabilir durumdaki eşyaları alıp gerçekten ihtiyacı olan ailelerimize ulaştırıyoruz. Paylaşmaya ve komşuluk hukukunu büyütmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.





