Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mustafa Irgatoğlu ile birlikte Manisa’da bir dizi temaslarda bulundu. Ziyaret programına Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Emine Tınaz ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
Üniversite Ve İl Sağlık Müdürlüğü Ziyaretleri
Sağlık-Sen heyeti ilk olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar’ı ziyaret etti. Görüşmede üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık profesyonellerinin talepleri, çalışma koşulları ve sahada yaşanan sorunlar ele alındı. Heyet daha sonra Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren ile bir araya gelerek, il genelinde görev yapan sağlık çalışanlarının karşılaştığı sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

İl Divan Toplantısında Güçlü Mesajlar
Program kapsamında Sağlık-Sen Manisa Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na katılan Genel Merkez Yönetimi, sağlık ve sosyal hizmet profesyonelleriyle bir araya geldi. Aralık ayında yapılan 250 yeni üyelik, toplantıda temsili olarak Genel Başkan Doğan’a takdim edildi.
Toplantıda konuşan Mahmut Faruk Doğan, Manisa teşkilatının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Manisa’da azmi, çalışmayı ve başarıyı gördüm. Sizlerdeki heyecanı ve coşkuyu yaşadım. Bu başarıya imza atan Şube Başkanımız Emine Tınaz ve yönetimine, teşkilatımızın her bir ferdine teşekkür ediyorum” dedi.

“40’tan Fazla Meslek Grubu İçin Mücadele Ediyoruz”
Sendikal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doğan, Sağlık-Sen’in tüm sağlık ve sosyal hizmet profesyonelleri için sahada mücadele ettiğini vurguladı. Doğan, “Sağlık-Sen; hekim, hemşire, ebe, paramedik, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanı için çalışıyor. 40’ın üzerinde sağlık meslek grubunun diplomasının hakkı için mücadele ediyoruz. Yoğun bakımda, acilde, 112 istasyonlarında ve sosyal hizmet kurumlarında sahada olan tek sendika Sağlık-Sen’dir” ifadelerini kullandı.
Toplu Sözleşme Ve Meslek Kanunları Vurgusu
8. Dönem Toplu Sözleşme sürecine de değinen Doğan, kamuoyunda ses getiren eylemler gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapılan 112 dakikalık oturma eylemine dikkat çeken Doğan, sürecin sonunda 29 önemli kazanım elde edildiğini söyledi.
Meslek kanunlarının çıkarılmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Doğan, “Hekimlik, ebelik, paramediklik meslek kanunları çıkarılsın istiyoruz. Hemşirelik Meslek Kanunu’nun güncellenmesini talep ediyoruz. Yetki ve sorumluluklarımız netleşsin, yaptığımız işin karşılığını alalım” dedi.
Sosyal Sendikacılık Çalışmaları
Sağlık-Sen’in sosyal sendikacılık anlayışıyla hayata geçirdiği projelere de değinen Doğan, Ankara ve İstanbul’da açılan Sağlık-Sen Otellerinde bugüne kadar 130 bini aşkın üyenin ağırlandığını belirtti. Doğan, vaka taşıyan 112 çalışanlarının bu tesislerde ücretsiz konakladığını ve dinlenmiş şekilde görev yerlerine döndüğünü ifade etti.




