Manisa’ya yapılmış olan otomotiv sektöründeki yatırım imzaları bugün atıldı. Sözleşmenin ardından AK Parti Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Manisa’mızın yatırım ve istihdam ile kalkınması, kapılarının dünyaya açılarak küresel ölçekte ulaştığı katma değer başarısının artırılması adına çok önemli bir adım atılmıştır.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması, Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile Ar-Ge merkezi kuracak.

Üretim tesisi ve Ar-Ge merkezi Manisa’mızda kurulacak ve çalışmalarıyla; ülkemizin potansiyeline son derece önemli katkılar sunarak yükselen başarı grafiğimize ivme kazandıracaktır.

Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor; Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere uzun zamandır yakından takip ettiğimiz bu devasa yatırımın hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
 

Bingöl Balı için iş birliği anlaşması Bingöl Balı için iş birliği anlaşması
Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr