Manisa’nın dünyaca ünlü ürünlerini kolonyaya dönüştüren Aguş, eşinin 20 yıllık hayalini kendi markası altında hayata geçirmesine vesile oldu. Mesir macunu, sultaniye üzümü, Manisa lalesi, anemon ve sultaniye asma yaprağı gibi Manisa’nın öne çıkan değerlerini kolonyaya taşıyan çift, bu özgün ürünleri tüm Türkiye’ye tanıtmaktan gurur duyuyor.

Manisanın Kokuları Kolanyaya Dönüştü (3)

2012-2019 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde kimya alanında doktorasını tamamlayan Osman Aguş, kolonya ve parfüm kokularına ilgi duyan eşi Emine Aguş’un hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti. Yaklaşık iki yıl süren AR-GE çalışmaları sonunda, Manisa’nın marka değeri olan yerel ürünlerden hazırladığı kolonyalar için patent alarak, eşinin kendi sağlık-güzellik markasını kurmasını sağladı.

Narin'in abisinden dikkat çeken paylaşım: 'Sana iftira atanlar utansın' Narin'in abisinden dikkat çeken paylaşım: 'Sana iftira atanlar utansın'

Manisanın Kokuları Kolanyaya Dönüştü (2)

Osman Aguş, “2003 yılında eğitim camiasına girdim ve eşimin kolonya kokularına ilgisini biliyordum. Onun hayalini gerçeğe dönüştürmek için doktoramı tamamladıktan sonra laboratuvara girdim. Manisa’nın dünyaca tanınan yerel değerlerini kolonyalara dönüştürerek hem eşimin hayalini gerçekleştirdik hem de şehrimizi tanıtma fırsatı yakaladık,” dedi.

Manisanın Kokuları Kolanyaya Dönüştü (4)

Eşinin desteğiyle işletme sahibi olan Emine Aguş ise, “Bu hayali sık sık konuşurduk; 20 yıl sonra gerçekleşti. Manisa’nın zenginliklerini kolonyalarımızla duyuracağız. Bu güzel kente katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ