Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, şenlikte yaptığı konuşmada zeytinin sadece sofralara lezzet katan bir ürün olmadığını belirterek, “Zeytin; barışı, dostluğu, sağlığı ve köklü medeniyetleri temsil eden kutsal bir meyvedir” dedi.

Manisa’nın ilçesinde zeytin hasadı şenliği

“Soma’yı zeytiniyle de tanıtacağız”

Soma’nın sadece kömür ve enerjiyle değil, zeytini ve zeytinyağıyla da anılması gerektiğini söyleyen Başkan Okur, ilçenin ekonomik çeşitliliğini artıracak tarımsal yatırımların önemine değindi.

Manisa’nın ilçesinde zeytin hasadı şenliği

Festival çağrısı yapıldı

Okur, hasat şenliklerinin festival havasına dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, “Birkaç gün sürecek etkinliklerle Soma’nın tarım ve turizm potansiyelini ortaya çıkarabiliriz” diye konuştu.

İl olma potansiyeli en yüksek ilçeler açıklandı: Aralarında Manisa'dan 4 ilçe var!
İl olma potansiyeli en yüksek ilçeler açıklandı: Aralarında Manisa'dan 4 ilçe var!
İçeriği Görüntüle

Manisa’nın ilçesinde zeytin hasadı şenliği

Emekçilere teşekkür edildi

Başkan Okur, etkinliği düzenleyen Ali Ziya ve Fahriye Ömeroğlu’na teşekkür ederken, asıl teşekkürün alın teriyle zeytin hasadını gerçekleştiren üreticilere ait olduğunu vurguladı.

Manisa’nın ilçesinde zeytin hasadı şenliği

Etkinlik, davetlilerin ve üreticilerin birlikte gerçekleştirdiği hasatla sona erdi.

Manisa’nın ilçesinde zeytin hasadı şenliğiManisa’nın ilçesinde zeytin hasadı şenliği

Kaynak: HABER MERKEZİ