Demirci’de sağlık altyapısını güçlendirecek önemli bir adım daha atıldı. Belediye Başkanı Erkan Kara’nın girişimleriyle Kılavuzlar Mahallesi’ne kurulması onaylanan 3 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başladı.
Yeni istasyonun faaliyete geçmesiyle birlikte Demirci’deki acil sağlık istasyonu sayısı üçe yükseldi. Kılavuzlar Mahallesi başta olmak üzere ilçenin farklı noktalarına hizmet sunacak olan istasyonun, bölgenin coğrafi koşulları dikkate alınarak planlandığı belirtildi. Bu sayede acil vakalarda sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşma süresinin önemli ölçüde kısalması hedefleniyor.
Sağlık yatırımlarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Erkan Kara, “Vatandaşlarımızın acil sağlık hizmetlerine daha hızlı ve güvenli şekilde ulaşabilmesi bizim için çok önemli. Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda Kılavuzlar Mahallemize kazandırılan 3 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun Demircimize hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.
Hizmete başlayan 3 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun, Demirci’nin sağlık altyapısına önemli katkı sağlaması ve vatandaşların acil durumlarda daha güvenli, hızlı ve etkin sağlık hizmeti almasına imkân sunması bekleniyor.




