Çalışmalar yeniden başlasa da, dönüşüm nedeniyle evlerinden ayrılan vatandaşlara ödenen kira desteklerinin mart ayında sona erecek olması tepki çekiyor. Muhtarlar ve hak sahipleri, “Proje uzadı, mağduriyet büyüdü” diyerek desteklerin devam etmesini talep ediyor.

Manisa’da bugün hava nasıl ?
Manisa’da bugün hava nasıl ?
İçeriği Görüntüle

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde riskli yapı stoğunu ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen kentsel dönüşüm projesi, yeniden hareketlendi. Dilşikar, Bayındırlık, Gediz, Kocatepe ve İshak Çelebi Mahallelerini kapsayan geniş dönüşüm alanında çalışmalar, bakanlık koordinasyonunda adım adım ilerliyor. Projenin birinci etabını oluşturan Kocatepe ve İshak Çelebi Mahalleleri’nde geçen yıllarda durdurulan inşaatlar, yeni müteahhit firmanın ihaleyi almasının ardından 2025 yılı başında yeniden başladı. Bölgede ağır iş makineleri, vinçler ve beton mikserleri 7 gün 24 saat esasına göre çalışırken, özellikle Kocatepe ve İshak Çelebi Mahalleleri’nde dış cephe boyaları tamamlanan çok sayıda binanın yükseldiği görülüyor. Çalışmaların mevcut tempoda ilerlemesi halinde konutların 2027 yılının başında hak sahiplerine teslim edileceği ifade ediliyor. Ancak proje sürecindeki yaklaşık bir yıllık aksama, hak sahiplerinin aldığı kira desteklerini de etkiledi. Kentsel dönüşüm nedeniyle evlerinden ayrılan vatandaşlara ödenen 5 bin 500 lira kira desteklerinin, gecikme nedeniyle mart ayında kesileceği belirtildi.

Hak Sahipleri Desteği Almak İstiyor!

Kocatepe Mahalle Muhtarı Yılmaz Acar, bölgede hummalı bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak, yaşanan gecikmelerin hak sahipleri için mağduriyet oluşturduğunu söyledi. Acar, “Kentsel dönüşümün geçmiş yıllarda aksaması nedeniyle kira yardımları kesilecek. Proje başladığında bitiş tarihine kadar kira desteği yapılacağı belirtilmişti. Ancak süreç uzayınca kira yardımlarının 2026 yılında sona ereceği söylendi. 24, 36 ve 48 aylıklar bulunuyordu. 24 ve 36 aylık kira desteği alan hak sahiplerinin süresi doldu. 48 aylık kira desteği alanlar ise mart ayı gibi biteceği söyleniyor. Burada mağdur olan hak sahipleridir. Bu nedenle Ankara’ya giderek devlet büyüklerimizle görüşeceğiz. İnsanlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Bölge sakinleri ise çalışmaların yeniden hızlanmasından memnun olduklarını ancak kira desteğinin sona ermesinin kendilerini zorlayacağını dile getiriyor. Projenin zamanında tamamlanması ve mağduriyetlerin giderilmesi, vatandaşların en büyük beklentisi olarak öne çıkıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ