Başkan Cıllı, Vali Özkan’ı ziyaret etti Başkan Cıllı, Vali Özkan’ı ziyaret etti

Manisa’daki etkinlik, 20 Ekim 2024 tarihinde saat 11.00’de Keçiliköy Valikonağı önünden başlayacak ve Keçiliköy ekoturizm parkuru boyunca devam edecek. “Ormanlar İçin El Ele” temasıyla gerçekleştirilecek olan çöp toplama faaliyeti, ormanlara zarar veren atıkların toplanmasıyla doğanın korunmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra gençlik merkezleri, üniversite öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, özel sektör temsilcileri ve diğer kamu kurumları da destek verecek. Gençler ve gönüllüler öncülüğünde, ormanlık alanlardaki atıklar doğaya zarar vermeden bertaraf edilecek.

Bu geniş katılımlı etkinlik, ormanların korunmasına ve ekosistemin sürdürülebilirliğine katkı sağlamanın yanı sıra, gençlerin çevre bilincini pekiştirmeyi ve bu bilinci daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. Doğaya ve ormanlara zarar veren atıkların temizlenmesiyle, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için önemli bir adım atılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ