Manisa’da lokantalara olan ilgi azaldı. Lokantacılar Ramazan ayının bereketli geçmesini beklerken talepler düştü. Geçtiğimiz Ramazan’a göre fiyatlarda artış yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Lokantacı Hasan Alboya, Meydan Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Alboya, enflasyonun artmaya devam etmesi durumunda fiyatlara zam gelme ihtimalinin yüksek olduğu ileri sürdü. Hasan Alboya, iftar menülerinde en sevilen yemek türünün etli yemekler olduğunu söyledi. Alboya zam konusu hakkında “Lokantacılar odasının belirlediği fiyatlar ile satış yapsak satış oranlarımız büyük düşüş yaşar” dedi. Alboya, iftar menülerinin fiyatının bu yıl  300 liraya kadar yükseldiğini öne sürdü.

“Enflasyon, fiyatları büyük ölçüde değiştiriyor”

Manisa’da lokanta fiyatlarının 1 yıl içinde büyük oranda değiştiğini ifade eden Lokantacı Hasan Alboya, fiyatlarda artış yapmak zorunda kaldıklarını kaydetti.. Alboya, fiyatlar hakkında, “İftar menülerimiz tabldot şeklinde. Her gün farklı yemek olmak üzere 4 çeşit yemeğin fiyatı 110 liradan başlıyor, 300 liraya kadar çıkıyor. Enflasyon hareketli olduğu için geçtiğimiz Ramazan ayında menülerin fiyatları ile bugün sattığımız menülerin fiyatları aynı değil, aynı olması zaten mümkün değil. Aldığımız Ürünlerin fiyatları yerinde durmuyor. Sattığımız ürünlerin fiyatlarını arttırmak zorunda kalıyoruz. Enflasyon, fiyatları büyük ölçüde değiştiriyor. Fiyatların böyle olmasının sebebi gelir gider dengesi ile alakalı. Gelir gider dengesini korumamız için fiyatlara zam yapıyoruz. Bugün lokantacılar odasının belirlediği fiyatlar ile satış yapsak satış oranlarımız büyük düşüş yaşar. Ancak biz satabileceğimiz en uygun fiyatları Manisalılara sunuyoruz. Eğer ki enflasyon bu şekilde artmaya devam ederse bizde zam yapmak zorunda kalacağız. Geçtiğimiz Ramazan en düşük iftar menüsü 80 liradan satışa çıkıyordu” diye konuştu.

Türkiye ile ABD Arasında Tarihi Enerji Anlaşması Türkiye ile ABD Arasında Tarihi Enerji Anlaşması

Whatsapp Image 2025 03 04 At 13.50.05

“Satışlar beklediğimiz gibi değil”

Lokantacıların Ramazan ayında istediği kadar satış yapamadığını söyleyen Hasan Alboya, “Dün itibari ile iftar menüsü çıkarmaya başladık. İftar menülerine ve genel olarak Ramazan ayında lokantalara talep düşük, satışlarımız beklediğimiz oranda değil. İlerleyen günlerde lokantalara olan ilginin artmasını bekliyoruz. Ramazan ayı bizim için genelde bereketli geçiyordu. Ama bu Ramazan’ın kış mevsimine denk gelmesi soğuk havaların etkisiyle müşteri sayısını düşürmüş olabilir. Genelde insanlar soğuk havalarda evden çıkmak istemiyor. Geçtiğimiz son iki Ramazan ayında işlerimiz oldukça yoğun geçiyordu, yemek yetiştirmekte zorluk yaşıyorduk. Bu yıl dediğimiz gibi hava koşulları ve vatandaşların gelir düşüklüğü lokantalara olan ilgiyi fazlasıyla düşürüyor” ifadelerine yer verdi.

Alboya, iftar menülerinde etli yemeklerin talep edildiğini söyledi. Alboya, son olarak şunları belirtti: “İftar menülerimizde genellikle et türü, etli yemekler oluyor. Kalorisi uygun, geleneksel ve mevsime uygun yemekler çıkarmaya dikkat ediyoruz. Müşterilerimiz genellikle et türü yemekleri beğeniyor, ilgi gösteriyorlar. İlerleyen günlerde talep çoğalırsa daha fazla et türü yemek çıkaracağız.”

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr