Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafında gerçekleştirilen toplantılar; Soma İlçesi Karacakaş Mahallesi’nde, Yunusemre İlçesi Maldan, Osmancalı, Türkmen Mahallelerinde yüz 3’lük DAP’lı şişe asımı konusunda teknik personellerinin üreticiyi bilgilendirmesiyle gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıda, zeytin sineği’ne karşı biyoteknik mücadele kapsamında kitlesel yakalama işleminde kullanılan Eco-Trap ve yüzde 3’lük DAP’lı şişe asımı konusunda üreticilere eğitim toplantıları düzenlendi.

Manisa’da Zeytin Sineğiyle Mücadele (4)

Toplantıda; biyoteknik mücadelenin önemi, tuzakların hazırlanması ve asılması ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlara yönelik bilgiler aktarıldı.

Manisa’da Zeytin Sineğiyle Mücadele (3)

Yapılan toplantı hakkında Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şu açıklamada bulundu:

Manisa’da ilaçlamaların yapılamadığı engebeli arazide kurulu olan zeytinliklerde biyoteknik mücadelenin yapılması sonucunda, kalıntısız ve kaliteli ürün üretimi söz konusu olacaktır.”

Manisa’da Zeytin Sineğiyle Mücadele (1)

Başkan Balaban Sözünü Tuttu: Yunusemre'de Ücretsiz Fizyoterapi Hizmeti Başladı Başkan Balaban Sözünü Tuttu: Yunusemre'de Ücretsiz Fizyoterapi Hizmeti Başladı

Manisa’da Zeytin Sineğiyle Mücadele (2)

Kaynak: HABER MERKEZİ