Salihli’nin Sarıpınar Mahallesi’nde yer alan ve kısa süre önce halkın kullanımına açılan çok amaçlı etkinlik alanında yaşanan vandalizm olayı kamuoyunda rahatsızlık yarattı. Alan içerisinde bulunan tuvalet ve giyinme odalarının zarar görmesi üzerine Salihli Belediyesi konuyla ilgili inceleme başlattı.

“Ortak Değerlere Zarar Verildi”
Yaşanan olayın ardından açıklama yapan Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, kamuya ait alanların korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Nurlu, “Bu alanlar vatandaşlarımızın ihtiyaçları düşünülerek, büyük emeklerle hayata geçiriliyor. Kamuya ait tesislere zarar verilmesi, sadece belediyeye değil tüm Salihli halkına yapılmış bir haksızlıktır” dedi.

Sorumlular Tespit Ediliyor
Başkan Nurlu, olayla ilgili teknik inceleme ve tespit çalışmalarının tamamlandığını belirterek, zarar veren kişi ya da kişiler hakkında yasal sürecin başlatılacağını duyurdu. “Kamu malına zarar veren kim olursa olsun gerekli yaptırımlarla karşılaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara Çağrı
Açıklamasında Salihlilere de seslenen Başkan Nurlu, ortak kullanım alanlarının korunmasının önemini vurgulayarak, “Bu şehir hepimizin. Parklarımızı, tesislerimizi ve ortak alanlarımızı birlikte koruyacağız. Salihli’yi sorumsuz davranışlara teslim etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.







