Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in öncülüğünde başlatılan bu projeyle, sabahın erken saatlerinde öğrencilere çeşitli noktalarda sıcak çorba ikram edilmeye başlandı.

Başkan Ferdi Zeyrek, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiği bu proje ile özellikle sabah kahvaltısı yapma fırsatı bulamayan öğrencilere destek olmayı amaçlıyor. Daha önce öğrenciler için online canlı ders ve ücretsiz ring seferleri hizmetlerini başlatan Zeyrek, bu kez de "Günaydın Çorbası" ile öğrencilerin okula daha zinde başlamalarını sağlıyor.

Bir Başlık Ekleyin (4)

İsrail Ordusu: Hizbullah Lideri Nasrallah Öldürüldü İsrail Ordusu: Hizbullah Lideri Nasrallah Öldürüldü

Proje kapsamında çorbalar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi'nde iki noktada, Uncubozköy Yerleşkesi'nde bir noktada ve Manisa Lisesi önündeki Gençlik Parkı’nda olmak üzere toplam dört farklı noktada dağıtılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste de Manisa Lisesi'ndeki çorba dağıtımını yerinde ziyaret etti.

Bir Başlık Ekleyin (5)

Öğrencilerden Teşekkür

Sabah saatlerinde sıcak çorba ile güne başlayan öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e teşekkürlerini ilettiler. CBÜ öğrencisi Eylül Ebrar Kanat, sabah erken saatlerde okula yetişmek zorunda olduklarını belirterek, "Çoğu arkadaşımız kahvaltı yapmadan derse yetişmeye çalışıyordu. Bu proje bizim için gerçekten çok faydalı oldu. Başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.

Bir Başlık Ekleyin (2)

Bilgisayar Programcılığı birinci sınıf öğrencisi Yusuf Talha Uygun ise çorbanın lezzetli olduğunu ifade ederek, "Sabah sabah içimizi ısıttı. Çorba ikramı gerçekten iyi düşünülmüş. Otobüsten indikten sonra soğuk oluyor, sıcak çorba ile içimiz ısındı" şeklinde konuştu. İzmir Çiğli’den CBÜ’ye gelen Uğur Demir de, "Uzun bir yolculuktan sonra bu soğuk havada çorba içmek çok iyi geldi. Başkanımıza teşekkür ederim" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan bu projeyi eğitim dönemi boyunca sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ