Manisa’nın en köklü geleneklerinden biri olan Mesir Macunu Festivali nedeniyle bugün karma töreni yapıldı. Pandemi ve depremlerden dolayı 4 yıldır yapılamayan festival, 4 yıl sonra tekrar yapıldı.

Manisa’da Sonbahar Sert Geçecek: Soğuk Hava Geliyor! Manisa’da Sonbahar Sert Geçecek: Soğuk Hava Geliyor!

Valilik iki etkinliği birleştirdi

Manisa Valiliği tarafından, Mesir Macunu Karma Töreni ile Nevruz Bayramı birleştirilerek kutlandı.

Manisa’da ilk olarak Nevruz Bayramı etkinlikleri yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu gerçekleştirildi. Sonra ise, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Manisa’da Mesir Karma Töreni Gerçekleştirildi (9)

Nevruz ateşinin üstünden atlandı

Konuşmalar yapıldıktan sonra öğrenciler şiirler okudu. Şiirler okunduktan sonra ise Cumhuriyet Meydan’ında temsili nevruz ateşi yakılıp, örste demir dövüldü. Boyanmış nevruz yumurtası dağıtımından sonra protokol üyeleri nevruz ateşinin üstünden atladı. En son meydanda fidan dağıtıldı.

Manisa’da Mesir Karma Töreni Gerçekleştirildi (7)

Sultan Camii’nde mevlit okutuldu

Meydanda Nevruz Bayramı etkinliklerinin bitiminde Manisa protokolü, kortej yürüyüşüyle Manisa Valiliği’nin önünden Sultan Camii Külliyesi’ne kadar yürüdü.

Öğlen saat 12.00’de Sultan Camii Külliyesi’nde başlayan Geleneksel Mesir Macunu Karma töreninde Geleneksel Mesir ilahisi okundu. Mesir ilahisinin ardından da Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği başkanı Ufuk Tanık, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Manisa Valisi Enver Ünlü, törende konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra, Şehitler için Sultan Camii’nde mevlit okutuldu.

Manisa’da Mesir Karma Töreni Gerçekleştirildi (8)

Manisa’da Mesir Karma Töreni Gerçekleştirildi (1)

Kaynak: Haber Merkezi