Festivalin en renkli anlarından biri olan kortej yürüyüşü, Sultan Camii önünde başladı. CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Selma Aliye Kavaf, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve eşi Nurcan Zeyrek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, çevre illerin il başkanları, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi korteje katıldı.
Binlerce Manisalının coşkuyla eşlik ettiği yürüyüş boyunca, Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanan güzergâh renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Ferdi Zeyrek ve protokol üyeleri, yürüyüş sırasında vatandaşları selamlayarak festivale katılan herkesin coşkusuna ortak oldu.
Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl da tarihî mirasın ve kültürel değerlerin yaşatıldığı unutulmaz anlara imza attı.