Protokol İmzalandı

“Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Gerçekleştirilmesinde Parmak İzi Kimliği Tanımlama ve Doğrulama Sisteminin Kullanılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü”, Manisa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Protokole, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ile Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş imza attı.

Kimlik Doğrulamada Yeni Sistem

İmzalanan protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülerin kimlik tespit ve doğrulama işlemlerinde parmak izi kimliği tanımlama sistemi kullanılacak.

Merkez Bankası Yılın İlk Enflasyon Raporunu Açıkladı: 2026 Hedefi Yüzde 16
Merkez Bankası Yılın İlk Enflasyon Raporunu Açıkladı: 2026 Hedefi Yüzde 16
İçeriği Görüntüle

Yeni uygulamayla birlikte hizmetlerin daha güvenli, hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Kurumsal Koordinasyon Güçlenecek

Hayata geçirilen iş birliği sayesinde kurumlar arası koordinasyonun artırılması ve denetimli serbestlik süreçlerinde teknolojik altyapının daha etkin kullanılması amaçlanıyor.

Uygulamanın, kimlik doğrulama süreçlerinde hata payını azaltması ve kamu hizmetlerinde güvenilirliği artırması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ