Şehzadeler Belediyesi, Lösemi Haftası dolayısıyla farkındalık yaratmak ve lösemiyle mücadele eden çocuklara moral olmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. “Birlikte Boyayalım, Birlikte Umut Olalım” temasıyla Şehzadeler Gençlik Evi’nde gerçekleştirilen programda, gönüllüler lösemili çocuklar için çantalar boyadı.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, sevgi ve özenle renklendirdikleri çantaları tedavi gören minik kahramanlara ulaştırılmak üzere hazırladı. Renkli görüntülere sahne olan buluşmada, hem dayanışma ruhu ön plana çıktı hem de lösemi farkındalığı artırıldı.
Kök hücre bağışıyla ikinci umut adımı
Programın ardından katılımcılar, Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kök hücre bağışında bulundu.
Katılımcılar, Efe Leo Çıraklar ve tedavi gören diğer lösemi hastalarına umut olmak amacıyla örnek bir dayanışma sergiledi. Etkinlikle birlikte, lösemiyle mücadelede toplumsal duyarlılığın güçlendirilmesi ve bağış bilincinin artırılması hedeflendi.

“Birlikte umut olalım” çağrısı
Şehzadeler Belediyesi yetkilileri, etkinliğin amacının sadece farkındalık oluşturmak değil, aynı zamanda lösemi hastalarına moral ve destek sağlamak olduğunu belirterek, “Birlikte boyadığımız her çanta, bir çocuğun yüzündeki tebessüme dönüşsün istedik.” ifadelerini kullandı.











