Dünyanın en büyük çevre hareketlerinden biri olan ve global çapta düzenlenen ‘Let’s Do It’ kampanyasıyla eş zamanlı olarak 81 şehirde, 350’den fazla noktada gerçekleştirilen bu etkinlik, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Manisa’da ise etkinlik, kentin simgelerinden biri olan Ağlayan Kaya bölgesinde yapıldı.

Atıksız Dünya Için Göüllülerden Örnek Davranış (3)

Onlarca poşet dolusu çöp

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, Manisa Şehir Hastanesi, Şehzadeler ve 75. Yıl Gençlik Merkezleri, Tarzan Biziz Derneği ve çok sayıda çevre gönüllüsü, etkinliğe aktif katılım sağladı. Kısa sürede toplanan onlarca poşet dolusu çöp, bölgenin doğal güzelliklerini korumak ve çevreyi temiz tutmak adına atılan büyük bir adım oldu.

Atıksız Dünya Için Göüllülerden Örnek Davranış (2)

Çevre temizliğinin önemi bir kez daha vurgulandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Ceylan’ın da katılım gösterdiği bu çevre dostu organizasyonda, çevre temizliğinin önemi bir kez daha vurgulandı. Etkinlikte konuşma yapan Pınar, Manisa’nın temiz ve yeşil kalabilmesi adına herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirterek, bu tür organizasyonların çevre bilincini gelecek nesillere aktarmadaki önemine dikkat çekti.

Atıksız Dünya Için Göüllülerden Örnek Davranış (4)

Kış aylarının vazgeçilmezi kış çayı tarifi Kış aylarının vazgeçilmezi kış çayı tarifi

Temizlik çalışmalarında büyük bir özveriyle çalıştılar

Katılımcılar, Manisa’nın doğal miraslarından biri olan Ağlayan Kaya ve çevresindeki temizlik çalışmalarında büyük bir özveriyle çalıştı. Toplanan atıkların geri dönüşüme kazandırılması hedeflenirken, etkinlik süresince hem çevreyi temiz tutma hem de atıkların doğaya verdiği zararlar konusunda gönüllüler bilgilendirildi.

 Atıksız Dünya Için Göüllülerden Örnek Davranış (2)

Çevre dostu yaşam tarzı

‘Atıksız Bir Dünya’ mottosu altında yapılan bu etkinlik, sadece çöp toplama faaliyeti olarak kalmadı, aynı zamanda çevreyi koruma bilincini topluma aşılamak adına atılan önemli bir adım oldu. Manisa’daki etkinlik, vatandaşların ilgisini çekerek çevre dostu yaşam tarzlarının yaygınlaştırılmasına katkı sağladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ