Anma programına Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Can Tepedelen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Anıl Ceylan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, MHP Manisa İl Başkanvekili Muammer Babuş, İyi Parti Manisa İl Başkanı Zafer İksir, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Gökay Budak, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Gaziler Günü (4)

Program kapsamında, Manisa Valisi Enver Ünlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Can Tepedelen, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Anıl Ceylan, şehit yakınları ve gaziler dernekleri tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Anma programında ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları ekibi de bir gösteri gerçekleştirdi.

Gaziler Günü (1)

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Abdullah Karakaş konuşmasında, Gaziler Günü’nün Türk kahramanlığının cesaret ve fedakarlığının, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı bir gün olduğunu vurguladı. Karakaş, Sakarya Meydan Muharebesi’nin Türk ordusunun son savunma savaşı olduğuna ve bu zaferin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921’de gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi verildiğini hatırlatarak, gazilerin bu onurlu mirasın yaşayan temsilcileri olduğunu belirtti.

Gaziler Günü (2)

Karakaş, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle andığını, hayatta olan kahraman gazilere ise sağlık ve esenlikler dilediğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Manisa’nın yeni valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa’nın yeni valisi Vahdettin Özkan oldu

Kaynak: HABER MERKEZİ