Meclis Başkan Yardımcısı Gencay Esendağ başkanlığında gerçekleşen toplantı, Zeyrek’in anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından, meclis üyeleri oy birliğiyle aldıkları kararla meclis salonunun ismini “Mimar Ferdi Zeyrek Meclis Salonu” olarak değiştirdi.
Toplantıda konuşan Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, “Ferdi Zeyrek Başkanımız sadece mimari kimliğiyle değil, vizyonu, tevazusu ve şehre duyduğu aidiyetle hepimizin gönlünde iz bıraktı. Onun adını bu salonda yaşatacağız. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Yılmaz ayrıca, Zeyrek’in vefatının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralan Besim Dutlulu’ya da başarılar diledi.
Toplantıda ekonomik gelişmeler ve iş dünyasının beklentileri de değerlendirildi. Manisa’nın ihracatında artış yaşandığını belirten Yılmaz, KOBİ’lerin finansmana erişimde yaşadığı zorluklara ve tarım sektöründeki kuraklık tehlikesine dikkat çekti. Ayrıca, Orta Doğu’daki savaşın enerji maliyetleri ve cari açık üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptı.
Haziran ayı meclis toplantısı, karşılıklı fikir alışverişleriyle sona erdi.