Manisa’da tarımın geleceğine yön verecek önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Kelebek Barajı Sulaması Projesi kapsamında 24 bin dekar tarım arazisi modern sulama sistemleriyle buluşturulacak. Ülke ekonomisine yıllık 245 milyon lira katkı sağlaması beklenen projeyi, geçtiğimiz hafta sonu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kamuoyuna duyurdu. Yumaklı, projenin Gediz Ovası’nın gücüne güç katacağını vurguladı.

Çiftçilerin dikkatine! Tarihler değişti
Çiftçilerin dikkatine! Tarihler değişti
İçeriği Görüntüle

AK Parti'li Baybatur duyurdu: - Manisa'da GÜNDEM
“Gediz ovası bereketlidir; biz o bereketi yatırımla büyütürüz”
Projenin 2 bin 163 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Murat Baybatur, Gediz Ovası’nın planlı yatırımlarla daha da güçleneceğini ifade etti. Baybatur, “Gediz Ovası’nın bereketine bereket katacak Kelebek Barajı Sulaması Projesi ile 810 milyon liralık dev bir yatırımı Manisa’mıza kazandırıyoruz. Bu yatırımla 24 bin dekar tarım arazisi modern sulama sistemleriyle buluşacak, 2 bin 163 vatandaşımıza istihdam sağlanacak ve ülke ekonomimize yıllık 245 milyon lira katkı sunulacak” dedi.

Bakan Yumaklı'dan MEB'e 'Yeşil vatan' teşekkürü - Son Dakika Milliyet
Baybatur’dan Bakan Yumaklı’ya teşekkür
Projenin Manisa için taşıdığı öneme dikkat çeken Baybatur, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Kentimize kazandırılan bu yeni proje; toprağı suyla, emeği umutla, Manisa’yı ise güçlü yarınlarla buluşturan stratejik bir adımdır. Bu kıymetli yatırımın Manisa’mıza kazandırılmasında emeği olan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ediyor, projenin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ