Manisa Gazeteciler Cemiyeti, vefat eden basın emekçileri ve Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü kapsamında lokma hayrı gerçekleştirildi. Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen hayır programına Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ali Filizkan, gazete ile ajans temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programa ilgi oldukça yoğun oldu ve katılımcılar, geçmişteki basın emekçilerinin anısına bir araya geldi. Basın özgürlüğüne ve basın emekçilerinin önemine vurgu yapılan programda, bu değerlerin korunması gerekliliği üzerinde duruldu. 

Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nden Anlamlı Program (2)


“Her fırsatta sorunlar dile getiriliyor”

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu başkanı Ali Filizkan, basının özgür, objektif ve tarafsız çalışma olanağı bulması için ilk koşulun, gazetecilik mesleğini kimlerin yapabileceğini düzenleyen Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkartılması olduğunu belirtti. Filizkan,

Manisa emniyeti göğsümüzü kabarttı Manisa emniyeti göğsümüzü kabarttı

“101. yılını kutladığımız Cumhuriyet’imize yaraşır bir meslek yasasının çıkarılmasını, bu mesleğin kimlik kazandırılması adına TBMM’deki milletvekillerinden bekliyoruz. Her fırsatta bu konuyu dile getirdiğimiz, gazeteciyi tanımlayan Gazetecilik Meslek Yasası’nın olmaması sektörde de birçok sorun yaşanmasına ve özlük haklarımızın geriye gitmesine neden olmakta, bu da bizleri üzmektedir. Bu yasanın çıkarılması demokrasimizin ‘Yasama Yürütme Yargı’dan sonra 4’üncü güç olan demokrasimize basın sektöründe yeni bir dönemi açacaktır” diye konuştu. 

ALİ GÖZEN 

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr