Zeyrek’in kabri, taziye ziyaretleriyle dolup taşarken, ilçelerde de çeşitli anma etkinlikleri yapılıyor. Soma’da bu yıl ikincisi düzenlenmesi planlanan Göktaş Kiraz Festivali de Zeyrek’in vefatı nedeniyle iptal edildi.Yeraltı otoparkı ve kent meydanı düzenleme projesine Ferdi Zeyrek’in isminin verildiği Soma’da, festivalin iptali yerine mahallede geleneksel hale gelen hayır yemeği gerçekleştirildi. Programa Soma Belediye Başkanı Sercan Okur da katıldı.

Başkan Okur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Manisa’mızın kıymetli evladı, Büyükşehir Belediye Başkanımız merhum Ferdi Zeyrek’in vefatının derin üzüntüsü nedeniyle Göktaş Kiraz Festivalimizi iptal ettik. Ancak birlik ve dayanışma geleneğimizi sürdürmek adına Göktaş Mahallemizin geleneksel hayırına katıldık. Dualarımızı hep birlikte ettik, soframızı paylaştık. Merhum başkanımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor; Göktaş Mahallemizde ikamet eden hemşehrilerimize misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum.”

Whatsapp Image 2025 06 16 At 14.05.22

Akhisar’ın yeni başkanı belli oldu Akhisar’ın yeni başkanı belli oldu

Zeyrek’in İsmi Yaşatılıyor

Manisalılar, büyük bir sevgiyle andıkları Ferdi Zeyrek’in isminin yaşatılması için çeşitli kampanyalar başlatırken, ilk somut adım Yunusemre ilçesinde atıldı. İlçe belediyesi, Millet Çarşısı’nın adını “Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı” olarak değiştirdi.

Manisalı vatandaşlar, merhum başkanın hizmetlerini ve mütevazı kişiliğini unutmadıklarını dile getirirken, onun anısını yaşatmak için daha birçok proje hayata geçirilmeye hazırlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ