Çadırlar Kuruldu, Battaniyelere Sarıldılar
Depremin ardından özellikle Fatih ilçesindeki parklar, geceyi dışarıda geçirmek isteyen vatandaşlarla doldu. Bazı vatandaşlar çadır kurarak kendilerine geçici barınak oluştururken, kimileri yere serdikleri yatak ve battaniyelerle uyumayı tercih etti. Araçlarında uyuyan vatandaşlar da dikkat çekerken, soğuk hava nedeniyle birçok kişi ısınmak için ateş yaktı veya sıcak içeceklerle geceyi geçirmeye çalıştı.
Camiler Vatandaşlara Açıldı
İstanbul Valiliği’nin açıklamasının ardından kent genelindeki birçok cami, gece boyunca vatandaşların kullanımına açıldı. Fatih’te bulunan Şehzade Camii, sığınma noktalarından biri olurken içeride battaniyelere sarılı vatandaşların uyuduğu görüntüler kameralara yansıdı.
İletişim Başkanlığı’ndan Uyarılar
Deprem sonrası İletişim Başkanlığı da vatandaşları bilgilendirmek amacıyla deprem anında yapılmaması gereken davranışlara dair uyarı ve bilgilendirme mesajları paylaştı. Resmî kaynaklar aracılığıyla yapılan açıklamalarda, güvenlik için yetkililerin yönlendirmelerinin takip edilmesi gerektiği vurgulandı.