Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kaldırımları rahat ve güvenli kullanabilmesi için kapsamlı bir kaldırım işgali denetimi gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak yürütülen denetimler, Atatürk Bulvarı başta olmak üzere ilçenin ara sokaklarında yoğunluk kazandı.

Denetimlerde, bazı işletmeler tarafından kaldırımlara konulan masa, sandalye, reklam panosu ve çeşitli ürün ile malzemelerin yayaların geçişini engellediği tespit edildi. Zabıta ekipleri, vatandaşların yaya geçişlerini kısıtlayan bu engellerin kaldırılması için işletmelere uyarılarda bulunurken, kurallara uymayan esnafa idari yaptırım uyguladı.

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Kızıl, gerçekleştirilen denetimlerin amacını ve sürecini şu sözlerle anlattı:
“Kamusal alanların işgali hem yayaların güvenliğini tehdit ediyor hem de kent estetiğini olumsuz etkiliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz denetimlerde, vatandaşlarımızın kaldırımları serbestçe kullanabilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Yaya geçişlerine engel olan masa, sandalye ve reklam panolarının kaldırılması konusunda işletmeleri uyardık, uymayanlara ise yasal işlem uyguladık. Bu denetimlerimiz yaya güvenliği ve kent estetiğinin korunması adına devam edecek.”

Denetimlerin ardından birçok kaldırım ve yol alanı yayaların serbest kullanımına açılırken, yetkililer bu tür uygulamaların Turgutlu genelinde kararlılıkla sürdürüleceğini ve halkın yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Vatandaşlar da yapılan denetimleri olumlu karşılayarak, kaldırımların yayaların kullanımına daha uygun hale gelmesinin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Turgutlu Belediyesi, halkın güvenliği ve rahatlığı için kaldırımlarda işgale asla izin vermeyeceğinin altını çizerek, denetimlerin düzenli şekilde devam edeceğini duyurdu.




