Okul bahçesine yerleştirilen çöp kovalarına Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un logoları yapıştırıldı. Öğrenciler, destekledikleri takımın çöp kovasını doldurarak hem çevreyi temiz tutuyor hem de dostane bir rekabet ortamı oluşturuyor. Proje kapsamında ayrıca öğrencilere çevre bilinci seminerleri düzenlenecek ve geri dönüşüm ile atık yönetimi konusunda eğitimler verilecek.

Hatice Görgülü İlkokulu’ndan Çevre Ve Spor İçin Örnek Proje (1)

Öğrenciler Hem Temizlik Yapıyor Hem de Rekabeti Dostça Yaşıyor

Sınıf öğretmeni Murat Selvi, projeyle öğrencilerin çevre temizliği konusunda bilinçlenmesini sağlarken aynı zamanda sporda şiddetin önlenmesine de katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Selvi, "Bu projeyle çevre kirliliğine karşı farklı bir yaklaşım geliştirdik. Takımlar arasında sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturarak öğrencilerimize hem çevre bilincini hem de toplumsal barışı aşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Hatice Görgülü İlkokulu’ndan Çevre Ve Spor İçin Örnek Proje (5)

Hatice Görgülü İlkokulu Müdürü Ali Emül de projenin eğitim açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimiz çevre bilinci kazanırken, sporun birlik ve beraberlik içinde yapılması gerektiğini de öğreniyor. Bu proje, çevreyi korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu anlatan önemli bir çalışma" ifadelerini kullandı.

Hatice Görgülü İlkokulu’ndan Çevre Ve Spor İçin Örnek Proje (3)

Şehzadeler Belediyesi camileri bayrama hazırlıyor Şehzadeler Belediyesi camileri bayrama hazırlıyor

Manisa Fenerbahçeliler Derneği’nden Destek

Proje, toplumsal farkındalık yaratmaya devam ederken, Manisa Fenerbahçeliler Derneği de okulu ziyaret ederek öğrencilere forma hediye etti. Dernek yetkilileri, bu anlamlı projenin spor kültürüne katkı sunduğunu ve öğrencilerde duyarlılık oluşturduğunu belirtti.

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr